Home


Overstappen

Windows 10 update

Als u gebruik maakt van Windows 7, 8 of 8.1 heeft u de laatste tijd regelmatig meldingen gekregen over de gratis update naar het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Windows 10 heeft eigenlijk de beste eigenschappen van Windows 7 en 8 gecombineerd. Wel weer een startmenu (zoals in Windows 7) maar ook lekker snel opstarten (zoals bij Windows 8).

Hoewel de periode voor het gratis upgraden naar Windows 10 op 29 juli verstreek, is het besturingssysteem alsnog te verkrijgen. Om in aanmerking te komen voor de gratis versie, moeten gebruikers alleen aangeven dat zij gebruikmaken van toegankelijkheidsopties. Indien u (met of zonder onze hulp) al succesvol overgestapt bent op Windows 10 is deze informatie niet op u van toepassing.

Windows 10 is al een half jaar op de markt, maar bij SIJN zien we helaas nog steeds veel problemen ontstaan bij onze klanten die zelf updaten. Het meest voorkomende probleem dat optreedt na het updaten is dat er bestanden, e-mails en instellingen kwijt zijn. Dit is achteraf vaak moeilijk en in sommige gevallen zelfs niet te herstellen. We willen daarom vooral benadrukken dat het belangrijk is dat u een goede back-up heeft van uw gegevens. Een aantal andere veelvoorkomende problemen die we tegenkwamen bij klanten die zelf de update installeerden: 

  • Programma’s en applicaties werkten niet meer naar behoren
  • Persoonlijke bestanden zijn verloren gegaan
  • Automatische back-ups waren niet meer mogelijk
  • Apparaten zoals printers en scanners die niet meer optimaal functioneerden
  • 'Downgraden' naar een eerdere versie van Windows was niet meer mogelijk

Wat kan u doen?

Er zijn op dit moment eigenlijk twee mogelijkheden. 

  1. Zelfstandig updaten naar Windows 10. We raden dit ook niet aan, omdat veel van onze klanten hierdoor met bovenstaande problemen te maken kregen. Deze problemen vallen vaak duurder uit dan de kosten voor onze overstapservice. Mocht u toch zelf willen updaten, zorgt u dan in ieder geval voordat u gaat updaten voor een goede back-up van uw gegevens. 
  2. Gebruik maken van de Overstapservice van SIJN. Dit is een service van SIJN die we al eerder aanboden bij de lancering van Windows 7 en bij de komst van Windows 8. Eigenlijk koopt u met deze service alleen maar gemak; wij maken voor u een back-up, wij installeren de update, wij zetten de back-up terug en wij zorgen dat u uw computer weer kunt gebruiken. Om kennis te maken met het nieuwe besturingssysteem leveren we er bovendien een boekje bij waarin het systeem staat uitgelegd. Daarnaast kunt u gedurende 3 maanden gebruik maken van SIJN Support Light voor alle vragen m.b.t. het gebruik van Windows 10. Voor meer informatie over deze service: overstapservice.

Dit waren de opties voor mensen die nu gebruik maken van Windows 7, 8 of 8.1. Mocht u op dit moment nog gebruik maken van Windows XP dan raden we u aan om een nieuwe computer met een nieuw besturingssysteem aan te schaffen. Er worden geen nieuwe updates meer geleverd voor Windows XP en daardoor is het gebruik ervan onveilig. Voor advies over en voor de aanschaf van een nieuwe computer, kunt u contact met ons opnemen. Alle producten en diensten van het SIJN Overstappakket zijn ook los af te nemen tegen de reguliere tarieven.